Katten weetjes

Je kitten alleen thuislaten

We hebben allemaal onze verplichtingen en er zijn nou eenmaal van die dagen dat je niet anders kan dan je kitten thuis te laten. Een kitten alleen thuislaten is goed mogelijk maar het heeft wel wat voorbereiding nodig. Wij laten je weten wat je allemaal kunt doen om je kitten met een gerust hart even alleen te laten.

Bouw het rustig op

In een keer een hele werkdag van huis gaan is niet verstandig om te doen bij een jonge kitten. Begin eerst met een korte periode van huis, bijvoorbeeld een uurtje of twee voor een boodschap. Laat dan je kitten alleen thuis voor een iets langere periode waarin je bijvoorbeeld op de koffie gaat bij een vriend(in). Bouw het langzaam op naar een langere dag, kittens reageren er namelijk niet altijd goed op.

Voorbereidingen treffen

Voordat je besluit uit huis te gaan is het slim om voorbereidingen te treffen. Afhankelijk van hoe lang dat is kan je letten op de volgende punten:

  • Zorg ervoor dat je kitten genoeg eten en drinken heeft en dit ook makkelijk bereikbaar is.
  • Laat je kat even in de slaapkamer met voldoende te eten zodat de kat jouw geur kan ruiken en zich toch geborgen voelt.
  • Wanneer je langer dan 24 uur van huis bent, zorg dan dat er iemand is om op je kitten te passen. Deze ervaren catsitters zijn makkelijker te vinden dan je denkt!
  • Zorg ervoor dat je kitten genoeg te doen heeft, leg wat speeltjes op de kitten heen waarmee deze zich uren kan vermaken.
  • Een comfortabele plek is ook een must, een frisse kattenbak, een warme plek bij de kachel in een kattenmand. Alles om je kitten zo gelukkig mogelijk te maken.
  • Maak het zo veilig mogelijk voor je kat zodat hij zichzelf niet per ongeluk opsluit in een kamer waar die niet bij zijn eten of drinken kan.

Positieve punten aan je kitten alleen thuislaten

Er zijn positieve punten die je gauw opmerkt wanneer je je kitten alleen thuislaat. In het begin is een kitten namelijk nog heel flexibel en leer je ze al gauw om te gaan met nieuwe situaties. Ook wordt je kat zelfstandiger en heeft jou niet meer bij alles nodig. Zodra de omgeving fijn en comfortabel is gemaakt redt de kat zich wel.

Merk je dat je kitten bij thuiskomst gewoon relaxed is? Dan gaat het de goede kant op en vind hij het niet erg om even alleen thuis te blijven. Bouw het dus langzaam op, maak een fijne ruimte om te verblijven en let goed op hoe je kitten erop reageert. Dan komt het helemaal goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *