Katten weetjes

Katten: de leukste huisdieren

Dat katten een van de populairste huisdieren zijn, is bekend. Maar waarom zijn deze dieren nou precies geschikt om jou en een gezin te vergezellen? Alle uiterlijkheden en karaktertrekken zijn te vinden waaruit jij je maatje kunt kiezen. Waar moet je op letten? Wij laten het je weten!

Een waar gezinslid

Katten zijn vaak binnen no time een volwaardig lid van het gezin. Ze zijn flexibel en passen zich bijvoorbeeld gemakkelijk aan aan veranderende gezinssituaties. Wil je meerdere katten in huis? Verschillende kattenrassen reageren op verschillende manieren als het gaat om meerdere katten in huis. Let daarom goed op de individuele karaktertrekken als je een tweede kat in huis wilt halen. Als ze het goed met elkaar kunnen vinden zul je merken dat het een fijne toevoeging is aan je huishouden.

Knuffelen en spelen

Veel kattenrassen zijn dol op aandacht en knuffelen. Ze houden nu eenmaal van geborgenheid en warmte en zullen niet van je zijde wijken. Een heerlijke avond op de bank met een kat op je schoot knuffelen is natuurlijk waarvoor je het doet. De kat zit heerlijk warmpjes op je schoot en kan zo wel uren blijven liggen.

Vooral met een binnenkat wordt aangeraden te spelen. Zo kunnen zij hun energie kwijt en heeft het tegelijkertijd ook een positieve werking op jouw gesteldheid. Je kat wordt gestimuleerd door meerdere speelzones in huis te hebben: een tunnel hier, een krabpaal daar. In combinatie met kattenspeeltjes creëer je een waar kattenparadijs. En nu kan je meer esthetische kattenspeeltjes vinden dan ooit tevoren, zo kan je het ook mooi afstemmen op je interieur.

Zelfredzaam huisdier

Bij een kat is liefde en aandacht prioriteit. Naast de kattenbak verschonen en af en toe borstelen ben je op dagelijkse basis niet veel tijd kwijt aan het verzorgen van je kat. Ze zijn namelijk erg hygiënisch en likken altijd hun snoezige kattenpootjes schoon. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over pootafdrukken op de pas gedweilde vloer of op je schoot.

Kortharige katten hoef je alleen tijdens de rui te borstelen en langharigen iets vaker zodat klitten worden tegengegaan.

Voor ieder huishouden een passende kat

Kattenrassen komen in allerlei gedaantes en wij lichten er een aantal uit met de meest kenmerkende factoren als uiterlijk en persoonlijkheid:

Britse korthaar: Stevig gebouwd met een sociaal karakter

Blauwe rus: Een typische kat met een blauwe vacht. Ze zijn eigenwijs, speels maar op tijden ook erg rustig

Maine Coon: een van de grootste katten, rustig, speels en gehecht aan hun baasje.

Noorse Boskat: Halflang haar in verschillende kleuren zorgt voor een interessant uiterlijk. Rustig en tolerant naar andere dieren en mensen.

Sphynx: met de Sphynx heb je geen omkijken naar kattenharen, ideaal bij allergie. De Sphynx houdt van kroelen met het baasje en is erg rustig.

Birmaan: De Birmaan heeft tekeningen in de vacht en opvallend witte voeten. Het is een echt gezelschapsdier en populair als huiskat in Nederland.

Meer dan genoeg katten om uit te kiezen dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *