Katten weetjes

Kattenrassen die alleen thuis kunnen blijven

Kattenrassen die alleen thuis kunnen blijven. Voor de mensen die regelmatig van huis zijn maar bij thuiskomst graag begroet worden door een vrolijke viervoeter zijn er genoeg kattenrassen om uit te kiezen. Hierbij is het slim om voor een volwassen kat te gaan die al getraind is en geen kitten die al je aandacht nodig heeft. Lees verder om te zien waar je aan moet denken en welke kat het best bij je levensstijl past.

Waar moet je aan denken?

Een buitenkat kan zich gedurende de dag prima vermaken zonder dat je je zorgen hoeft te maken. En zodra ze honger krijgen is de weg naar huis snel gevonden. Zolang ze genoeg te eten en drinken hebben, zijn je huisdieren content.

Vandaag de dag bestaan er ook op afstand bestuurbare voedselapparaten die voorzien zijn van een camera zodat je je kat ook kunt zien. Ook kun je eten in een puzzelbak stoppen waarmee ze spelenderwijs hun eten kunnen vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veilige speeltjes waarmee ze zich kunnen vermaken. En zijn ze uitgespeeld? Dan kunnen ze natuurlijk ook een heerlijk dutje doen in hun kattenmand.

Let goed op tekenen waarmee ze laten merken dat ze alleen zijn toch niet zo leuk vinden wanneer je lange periodes van huis bent. Zo kan een ongebruikte kattenbak erop duiden dat ze angstig zijn. Ook als de kat in dezelfde kamer als jou wilt zijn en herhaaldelijk begint met miauwen als je wegloopt, zijn dit tekenen dat ze liever dichtbij je blijven.

kattenrassen die alleen thuis kunnen blijven

En dan nu de rassen die erom bekend staan dat ze zelfredzaam zijn:

1. Bengaal

De Bengaal is een avontuurlijke en nieuwsgierige kat die zeer actief is. In de buitenlucht kunnen ze dus al hun energie kwijt.

 

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leukste kattenberichtjes

 

2. German Rex

De German Rex is een geduldige en actieve kat die sociaal in de omgang is met andere katten. Deze kun je dus met een gerust hart thuis laten met een kattenvriendje of juist buiten met de buurtkatten laten spelen.

 

3. Kartuizer

De Kartuizer is evenwichtig en een onafhankelijke kat met een sterke persoonlijkheid. Een zelfredzame ras die terughoudend overkomt maar wanneer je bij thuiskomst liefdevol begroet

.

4. Amerikaanse Korthaar

De Amerikaanse Korthaar heeft een makkelijk karakter en is speels en sportief. Een echte buitenkat die zich uren kan vermaken.

Leestip: kattenrassen die geschikt zijn voor gezinnen

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *