huiskat en binnenkat
Katten weetjes

Binnenkatten: een kat die niet naar buiten hoeft

Binnenkatten. Katten die niet naar buiten hoeven. Met deze tips maak je van jouw kat de ideale huiskat.

Er zijn verschillende redenen een binnenkat te overwegen, woon je bijvoorbeeld aan een drukke weg of in een appartement? Dan is het waarschijnlijk de veiligste keuze om een binnenkat te nemen. Er zijn bij de aanschaf van een binnenkat een aantal tips en allerlei dingen waar je rekening mee moet houden, zo zorg je ervoor dat je kat zijn beste leven doorbrengt in huis.

De makkelijkste manier om een binnenkat te krijgen: kies voor een kitten

Specifieke kattenrassen die het liefst binnen zitten, zijn er eigenlijk niet. Het gaat om wat je de kat aanleert of wat deze is gewend van kleins af aan. Als je een kitten in huis neemt is het makkelijker deze aan te leren binnen te blijven dan als je een volwassene kat in huis zou halen. Deze zijn namelijk al hun hele leven gewend buiten te spelen waardoor de overgang te groot is en lastig kan zijn. Als je dan toch liever een volwassene kat wilt nemen kijk dan naar het dichtstbijzijnde kattenasiel. De medewerkers weten precies wat de persoonlijkheid van de katten daar is en kunnen je een kat aanraden die flexibel genoeg is om een binnenkat te worden.

 

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leukste kattenberichtjes

 

Maak het de huiskat zo comfortabel mogelijk

Het is belangrijk om een warme omgeving te creƫren voor je huiskat en hierbij is geen detail onbelangrijk. Wees niet bang voor krabpalen en klimbomen in de woonkamer, ze moeten hun energie toch kwijt kunnen binnenshuis. Een ruime plek voor de voer- en waterbakjes, de slaapplek en de kattenbak is iets om rekening mee te houden. Katten kunnen zich over het algemeen goed verzorgen maar ze hebben wel plek nodig om dit te doen. Een goede kattenbak is dus een goede investering.

Waar katten normaal extra vitamines en voedingsstoffen uit hun prooi als muizen of vogeltjes krijgen, zullen ze dit binnen mislopen. Daarom is het belangrijk deze aan te vullen met voeding die jij ze geeft, zo hoeven ze niet meer te jagen om deze binnen te krijgen.

Speelgoed waarmee ze hun energie kwijt kunnen

Zorg ervoor dat je kat zich kan vermaken wanneer je niet thuis bent. Denk aan een kattentunnel, krabpaal tot het plafond. De meubels worden zo bespaard en je kat kan zijn natuurlijke jachtinstinct kwijt.

Meer dan genoeg om ze tevreden te houden dus. Denk eraan om wanneer je thuis bent ze extra veel aandacht te geven waar de weer een tijdje op kunnen teren.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *