waarom volgt je kat je overal
Kattengedrag

Waarom volgt je kat je overal?

Waarom volgt je kat je overal, zoals naar de wc, badkamer en keuken? Dit kan verschillende redenen hebben die wij haarfijn aan je uit zullen leggen. En ook als je wilt dat het minder wordt hebben wij gouden tips voor je. Lees gauw verder!

Waarom volgt je kat je? Dit is de reden waarom

Een hongerige kat

Je kat heeft honger en wanneer je kat honger heeft loopt hij je achterna om er zeker van te zijn dat je zijn voedingsbakje vult. Ook kan het betekenen dat hij trek heeft in een lekkere snack. Dus trek de blikvoeding maar open en laat je kat genieten van een heerlijk gerecht. Maar er ook een fijn plekje van voor je huisdier zodat hij in alle comfort kan genieten van al het eten en drinken.

Geborgenheid

Slaapt je kat in dezelfde kamer als jij en loopt hij steeds met je mee wanneer je ergens anders heen loopt? De kans is groot dat hij zich bij jou altijd geborgen en veilig voelt en niet wil dat je ergens anders heen gaat. Sommige katten zijn gewoon heel aanhankelijk en blijven de hele tijd rond je hangen.

Territorium afbakenen

Merk je dat je kat niet alleen met jou, maar ook met gasten meeloopt? De kans is groot dat hij waarschijnlijk zijn territorium wil afbakenen. Hij houdt alles goed in de gaten en wanneer er vreemde geuren van gasten in de lucht hangen, reageert de kat door ook zijn geur af te stoten. Iedereen moet natuurlijk weten wie de baas in huis is!

Nieuwsgierige kat

De kans dat je gewoon een kat in huis hebt gehaald die overal bij wilt zijn is ook aanwezig. Nieuwsgierige katten volgen je op de voet en willen weten wat je nou precies achter alle deuren doet. Dus waar je ook heen gaat, wanneer je achter je kijkt zie je een kat om de hoek kijken.

Maak het je kat comfortabel

Door ervoor te zorgen dat je kat een zo comfortabel mogelijke omgeving heeft, zal je merken dat hij wat vaker in zijn eigen omgeving blijft. Hoe kan je dit het best doen? Investeer in een goede kattenbak, een comfortabele en zachte krabpaal en voldoende speeltjes om hun mee te vermaken. En je hoeft niet te diep in de buidel te tasten om leuk speelgoed voor je kat te hebben. Maak deze bijvoorbeeld zelf met dozen, wc-rollen of zelfs flessen met daarin kattensnoepjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *