Kattenspeeltjes

Alledaagse items als kattenspeeltjes

Voor je kat wil je natuurlijk het allerbeste. Maar het is niet nodig om te veel van je bankrekening te vragen. Je kunt namelijk aan de slag met huis- tuin en keuken spulletjes om daarmee de leukste creaties te maken voor je kat om mee te spelen. Zo bouw je een collectie vol speeltjes op waarmee de kat wel raad weet!

Items in en rond het huis als speelgoed gebruiken

Je zult merken dat wanneer je een kat in huis neemt ze vaak geen onderscheid maken tussen speciaal kattenspeelgoed en ditjes en datjes die rond huis slingeren. Zo zijn bijvoorbeeld bolletjes wol favoriet bij katten. Hier spelen ze ook echt mee zoals je in tekenfilms ziet. Het uitstekende stuk wol heeft wel wat weg van een muizenstaart, goed voor het jachtinstinct en ook voor entertainment. Daarnaast doen lege dozen het natuurlijk ook altijd goed, hier zullen ze altijd in willen duiken.

Zelf speelgoed maken

Naast losse items die je kan inzetten als speelgoed, kan je ook zelf iets moois maken. Leuk om je eigen creativiteit mee te uiten en nog leuker voor je kattenvriendje!

Balletjes maken

Gebruik dun karton (bijvoorbeeld wc-papier) en knip dit in twee reepjes van ongeveer 1 centimeter breed. De lengte kan je naar eigen wens afknippen. Maak er ringetjes van en vorm er een bal van. Extra leuk is om de bal te voorzien van een belletje zodat deze ook nog een leuk geluid maakt.

Zelfgemaakte hengel

Nog een simpel maar effectieve manier van je kat bezig te houden is met een hengel. Deze kan je natuurlijk kopen maar zelf maken is makkelijker dan je denkt! Welke stok dan ook voldoet hiervoor, knoop er een touw aan vast en maak een veer, belletjes of wat dan ook aan vast.

Fles voor snacks

Spoel een flesje water af en maak een gat in de zijkant ter grootte van een euromunt. Stop wat snacks in de fles en draai de dop er terug op. Door te rollen met de fles vallen er kattenbrokjes uit. Je hebt het in 5 minuten in elkaar gezet en de kat krijgt er urenlang plezier voor terug!

Een ouderwetse pompon

Maak een simpele pompon met verschillende kleuren en in verschillende groottes waar je kattenvriendjes lekker achteraan kunnen blijven rennen. Ook leuk is om hier wat belletjes in te verstoppen voor een geluidseffect.

Pinterest DIY-inspiratie

Al deze tips en nog meer zijn te vinden op Pinterest met foto’s die stap voor stap alles weergeven. Kattenspeeltjes maken hoeft niks tot niet veel te kosten en je kunt het geheel naar eigen smaak ontwerpen. Je kat zal je er eeuwig dankbaar voor zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *