de britse korthaar en de britse langhaar
Kattenrassen

De Britse korthaar en de Britse langhaar

De Britse korthaar en de Britse langhaar zijn een van de meest populaire rassen in Nederland en dat is natuurlijk niet zomaar.

Heb je een Britse korthaar of Britse langhaar op het oog?
Wij laten je weten wat alle kenmerken van dit ras zijn en hoe je de kat het best kan verzorgen op alle vlakken.
Zo kan jij je huis voorbereiden op de komst van jouw nieuwe huisdier.

Het karakter van de Britse korthaar en de Britse langhaar

De Britse korthaar heeft een zacht, knuffelbaar uiterlijk en de persoonlijkheid weerspiegelt dit goed. De pluche vacht en grote ogen kan bijna niemand weerstaan en daarnaast heeft het ras ook een lief karakter. Daarnaast is het een sociaal ras dat goed kan omgaan met andere gezinsleden en huisdieren.

De Britse langhaar deelt dit karakter met de kortharige, met weliswaar een verschil. Dat is namelijk dat de langhaar net iets meer zijn tijd neemt dus wat minder energiek is.

 

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leukste kattenberichtjes

 

Daarnaast duurt het twee tot drie jaar voordat de kat volwassen is en komt de pubertijd vrij laat.

Het uiterlijk van deze schitterende katten

De Britse korthaar heeft een ronde kop, een wat mollig aandoende bouw en als opvallendste kenmerk een vacht die lijkt op een teddybeer. In combinatie met de grote, gele ogen heeft dit ras wat weg van een teddybeer. En het ras komt in alle mogelijke kleuren; blauw, zilver, wit, bruin en alle variaties hierop.

De kat is stevig gebouwd en groeit net als andere grote rassen langzaam. Vrouwen wegen tot 5 kilo en mannetjes tot 7 kilo. Daardoor hebben ze gelijk ook een lange levensverwachting en kunnen bij goede gezondheid en verzorging wel 15 jaar worden!

De Britse langhaar heeft natuurlijk langere haren waardoor de kat extra zacht is. Dat wordt dus heerlijk knuffelen. Hierdoor heeft de langhaar overigens wel meer vachtverzorging nodig.

De beste verzorging voor jouw Britse kort- en langhaar

Bij de verzorging zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden. Bij en korthaar is niet veel vachtverzorging nodig. Kam de vacht eens in de week met een goede borstel. Daarnaast zit de Brit ongeveer twee keer per jaar in de rui: de herfst en in de lente. Verder moet je de nagels tijdig en regelmatig knippen zodat ze niet te scherp zijn. Als je een Britse kitten in huis haalt kan je ze hier het best van jongs af aan aan laten wennen.

Bij de Britse langhaar kunnen de haren in de klit raken dus hou dit goed in de gaten en kam de vacht een paar keer per week goed door.

Het is natuurlijk belangrijk om de kattenbak ook regelmatig te verschonen. Door dit tijdig te doen ontwijk je nare geurtjes in huis en is het voor de kat zo comfortabel mogelijk.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *