Kattenspeeltjes

Budget kattenspeeltjes

Katten kunnen niet zonder speelgoed en je hoeft niet diep in de buidel te tasten om ze tevreden te houden. Soms kan je het beter gewoons simpel houden met eenvoudig speelgoed, vaak vinden katten dit nog interessanter dan technologische hoogstandjes. Wat is goedkoop speelgoed om ze dagelijks mee te vermaken? Wij hebben de ultieme speelgoedtips zodat je een gehele collectie speeltjes kunt samenstellen.

Speelballen en laserpennen

Als je goedkoop kattenspeelgoed zoekt waarmee ze hun energie goed kwijt kunnen, is een bal de ideale keuze. Hiermee vermaken ze zich urenlang en rennen de de hele kamer door. Het stimuleert ook het jachtinstinct, net als een laserpen overigens. Het lichtgevende stipje op de muur is voor een kat heel interessant en ze zullen de stip dan ook de hele tijd achterna rennen.

Speeltjes met Catnip of snacks

Er zijn vele speeltjes waaraan Catnip is toegevoegd. Door de geur hiervan worden katten extra gestimuleerd om actief bezig te zijn. Ga bijvoorbeeld voor puzzelspeelgoed waar katten al spelend met hun pootje of snuitje de vakjes kunnen openen waar Catnip of snacks achter schuilen. De snackbal is ook een manier om je kat wat te snacken te geven. Door te rollen met de bal valt er een snoepje uit, dit is het ideale voorbeeld van een beloningssysteem.

Kattengras

Als je niet wilt dat katten jouw kamerplanten aanvallen, kan je tegenwoordig kattengras voor in huis kopen. Ideaal voor als je een binnenkat hebt want waar buitenkatten grassen in de natuur vinden, kan je dit thuis zelf creƫren voor een binnenkat. Kattengras bevat foliumzuur, foliumzuur is een B6-vitamine die voor de aanmaak van hemoglobine in de rode bloedcellen zorgt. Door het eten van gras komen haarballen ook goed naar buiten wat verstoppingen tegengaat. Daarnaast kan je een waar circuit opbouwen voor je kat, zo kunnen ze spelenderwijs eten. Combineer het met goedkoop kattenspeelgoed als tunnels en het circuit is compleet.

Veren en knuffels

Wil je ze op een zachte manier laten spelen? Kies dan voor een stokje met daaraan een veer. Door samen met je kat te spelen zullen ze vol energie achter de veer aanrennen. Ook zijn er veel goedkope speelgoed knuffels te vinden waar veel katten dol op zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *